Jag rankade de 6 vännerna från sämsta till bästa

Gissa vem som kom överst? Cast av vänner.

Courtesy Everett CollectionVänner är mitt favorit-tv-program genom tiderna. Jag har sett varje avsnitt minst två gånger-förmodligen fler-och mina tankar om det förändras ständigt. Ibland tycker jag att Rachel borde ha stannat på planet. Andra gånger gör jag det inte. Ungefär en gång i månaden föreställer jag mig hur showen skulle ha varit om Joey och Rachel hade hållit ihop, och jag hatar det inte. Åh, och jag går fram och tillbaka hela tiden om jag tycker att Ross är het.Men en sak som jag är ganska fast vid är där jag rankar de sex vännerna. För att vara tydlig är denna rangordning inte baserad på humor, utseende, skärmtid eller någon annan grund mätning. Det baseras enbart på varje karaktärs godhet - på vilken en är den minst problematiska, den mest lojala och den bästa ... ja, vän. Under showens tio säsonger har vi sett det bästa och sämsta från Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler och Ross: deras goda och dåliga egenskaper, deras styrkor och brister. Men när du räknar är förhållandet bra-till-dåligt för vissa vänner mycket bättre än andra.

Mina kollegor och jag är för det mesta överens med rankningen nedan. Låt mig inleda detta med att säga att jag älskar alla vänner på olika sätt; det finns bara några som skulle vara där för dig mer än andra. Låt mig förklara.

6. Ross (David Schwimmer)

Jag tror att vi alla kan hålla med om att Ross är värst . Han är förvisso en av de roligaste karaktärerna i serien, men som person är han bara ett slags hot? Han skrämde när hans son, Ben, ville leka med en Barbie -docka; trasiga på Sandy, den manliga barnflickan, bara för att han var en kille; var obehagligt besittande av Rachel under Mark -eran (och därefter); och tyckte att det var en bra idé att ha läderbyxor på en dejt. Okej, det var faktiskt roligt, men resten av det jag listade står fortfarande kvar. Ross och hans dinosaurier och rigida könskonstruktioner kan stanna 1994, tack så mycket.5. Chandler (Matthew Perry)

Chandler kan mycket väl vara den roligaste vännen, men det ger inte hans dåliga beteende ett frikort. Från hans homofoba inställning till sin far till den tid då han skämde Monica, så mycket av det han har gjort är oförsvarbart. Visst, han är en omtänksam, god vän när han vill vara det, men de söta stunderna överskuggas av de gånger han gjorde dåliga situationer ännu värre med dåligt sarkasm.

4. Rachel (Jennifer Aniston)

Rachel är min favoritvän. Ändå var jag tvungen att ranka henne lågt på den här listan. Hon är inte så fruktansvärt hemsk som Ross och Chandler-ingen är-men hon är lite självupptagen och tvingar sina kompisar till de mest vansinniga scheman. (Kommer du ihåg alla Joshua -avsnitt?) Hon var också generad över att bli sedd med söta Phoebe i parken när de bestämde sig för att börja springa. Oförlåtlig!

3. Phoebe (Lisa Kudrow)

Phoebe kan vara fläckig och flagnande, men hon är så snäll mot sina vänner - och familj. Kommer du ihåg när hon bar trillingar till sin bror? Trillingar! Bara det ger henne en plats bland de tre bästa, men Phoebes godhet går utöver det. Hon är ursäktande över vem hon är - se den löpning jag nämnde tidigare och Smelly Cat - och är på många sätt limet som håller dem alla ihop. Behöver jag påminna er om att det var Phoebe som tog Monica och Rachel ihop igen under säsong sex när de hade sin största kamp någonsin. Kommer du ihåg Rollerblades? Oooh!2. Monica (Courteney Cox)

Monica polariserade lite bland mina arbetskamrater. Hennes motståndare sa att hon är en kontrollfreak, neurotisk och en vet-allt-men ingen av dessa egenskaper, enligt min mening, läs som dålig. Hon är typ A, men någon måste hålla dessa bozos i kö, eller hur? Monica är en väldigt lojal vän - hon lät Rachel flytta in hos henne även om de inte hade pratat på flera år - älskar att vara värdinna och kommer att göra Thanksgiving speciellt även när du inte kan gå hem. Trots hennes ständiga, konkurrenskraftiga energi är hon en märkligt lugnande närvaro. För hon är alltid där.

Innehåll

1. Joey (Matt LeBlanc)

Men ingen är mer där för sina vänner än Joey Tribbiani. Som min arbetskamrat Jenny så exakt sa, Joey är otjänad, en rättfärdig man bland syndare. Visst, den romantiska tomten i Joey-Rachel kan ha varit dåligt rådad, men ingen är mer snäll, pålitlig och lojal än den här killen. Han åt all Rachels äckliga Thanksgiving -bagatell; tog danslektioner med föreståndaren så Monica och Rachel kunde behålla sin lägenhet; och slutade till och med äta kött eftersom vegetarianen Phoebe var sugen på det under graviditeten. Om det inte är vänskap, vad är det då? Ta tillbaka vänskapsarmbandet du gav Chandler, Joey. Du förtjänar det ... och världen.

Innehåll