Skillnaden mellan XM och Sirius

sirius_xm XM vs SiriusXM och Sirius är de två kommersiellt tillgängliga alternativen för satellitradio och de erbjuder tjänster som liknar varandra. De har båda sina egna mottagare som inte kan användas för att anpassa sig till det konkurrerande varumärkets erbjudanden. De erbjuder båda ett stort urval av musikstationer på en mängd olika genrer och samtalsradio som endast är tillgänglig på satellitradio. Den enda skillnaden mellan dessa två är i prissättningen. XM erbjuder 122 kanaler till endast 9,95 dollar i månaden medan Sirius bara har 120 kanaler och debiterar 12,95 dollar varje månad.Prisskillnaden kommer från den statistiska multiplexeringstekniken som används av XM, vilket ger mer bandbredd till deras kanaler. Även om den extra bandbredden kan vara sant, finns det egentligen ingen allmän enighet om det resulterar i bättre ljudkvalitet totalt sett, vilket är vad Sirius hävdar. De flesta människor märker ingen skillnad i ljudkvaliteten men det har inte gjorts någon vetenskaplig studie för att få detta att vila.

Den stora fördelen med Sirius är att de inte tar betalt extra för dem som ofta lyssnar på sina favoritkanaler över Internet . XM tar betalt för den här funktionen, vilket ger priset rätt till, även om du verkligen gillar att lyssna över internet. Sirius erbjuder också två NPR-stationer som är nationella syndikat av hundratals offentliga radiostationer. XM erbjuder inga NPR-stationer. Som ett resultat av prisskillnaden har XM en mycket större andel av satellitradiomarknaden med uppskattningsvis 2 miljoner abonnenter över hela USA och Kanada.

Denna jämförelse håller verkligen väldigt lite vikt från och med idag på grund av fusionen som startade i februari 2007 och slutfördes framgångsrikt i juli 2008. Det nya företaget heter nu 'Sirius XM' och har blivit den enda leverantören av satellitradio. Detta var ganska kontroversiellt eftersom de har blivit ett monopol på en specifik industri som vanligtvis inte är tillåten av regeringen.Sammanfattning:
1. XM och Sirus är två satellitradioleverantörer
2. XM har fler kanaler och är billigare jämfört med Sirius
3. Sirius hävdar överlägsen ljudkvalitet över XM
4. Sirius erbjuder gratis lyssnande över Internet medan det kostar extra på XM
5. Sirius har två NPR-stationer medan XM inte har några
6. XM har en större marknadsandel jämfört med Sirius
7. XM och Sirius slutförde en fusion i mitten av 2008