Skillnaden mellan betalkort och kreditkortbetalkort kontra kreditkortmänniskor är ibland förvirrad när det gäller kreditkort och betalkort. De tycker ofta att det ena är en synonym med det andra. Men verkligheten är att de två korten inte är desamma.

Kreditkort är de som gör att man kan göra köp på en kredit systemet och det gör det möjligt att vända på kreditbalansen. Det betyder att du burk betala mindre än det faktiska beloppet som ska betalas och balansbeloppet kan överföras till nästa månads kredit. Å andra sidan är betalkort de som kräver att du slutför betalningen, vilket innebär att du inte får överföra saldot till nästa månad.

En annan skillnad mellan kredit- och betalkort ligger i kreditgränserna. Betalkorten ger inga kreditgränser, vilket innebär att du kan ha obegränsad kredit. Kreditkort har fasta kreditbegränsningar och om en person överskrider kreditgränsen debiteras böter.Medan kreditkort tillåter en person att ha ett saldo på sitt konto tillåter inte betalkort sådana saldon. När det gäller ränta kommer inte betalkort med något intresse eftersom de inte tillåter överföring. Tvärtom kommer kreditkort med ränta eftersom de tillåter överföring av krediten. Men det bra är att det inte finns någon behöver att betala ränta med kreditkort om betalningen görs före respitperioden.

Alla betalkort kommer med en årlig avgift, medan endast några kreditföretag tar ut årliga avgifter.

Sammanfattning1. Kreditkort är de som gör att man kan göra inköp på ett kreditsystem och det gör det möjligt att vända kreditbalansen. Det betyder att du kan betala mindre än det faktiska beloppet som ska betalas och balansbeloppet kan överföras till nästa månads kredit.
2. Betalkort är de som kräver att du slutför betalningen, vilket innebär att du inte får överföra saldot till följande månad.
3. Alla avgiftskort kommer med en årlig avgift, medan endast vissa kreditföretag tar ut årliga avgifter.
4. Även om betalkorten inte ger kreditgränser har kreditkort fasta kreditbegränsningar.