Skillnaden mellan Aikido och AikijutsuAikido vs AikijutsuAikido och Aikijutsu är kampsportformer i Japan. Även om de två är populära kampsportformer är Aikido mer populär än Aikijutsu. De två konstformerna har liknande stridstekniker men det betyder inte att de är desamma.

Känd som japansk kastkonst, är Aikido huvudsakligen baserad på tekniken som använder motståndarnas tyngd mot sig själva. Å andra sidan är Aikijutsu en kampsportform som inkluderar kastning av Aikido tillsammans med andra tekniker som att kämpa, kasta och slå.

När man talar om strejker använder Aikido bara mycket få jämfört med Aikijutsu. När man jämför stilarna har Aikido en mjukare stil medan Aikijutsu har en hårdare stil. Medan Aikido har en defensiv natur, har Aikijutsu en stridskaraktär. Aikijutsu designades huvudsakligen under inbördeskriget i Japan och avsåg att döda eller lama en motståndare.Aikido fokuserar manligt på mer motståndsteknik jämfört med Aikijutsu. Å andra sidan i Aikijutsu är det inte stötande teknik som har en övre och än den defensiva tekniken. Till skillnad från Aikido använder Aikijutsu-krigare mer makt för att attackera och hålla motståndaren.

Morihei Uyeshiba krediteras för att utforma Aikidos konstform. Aikijutsu bildades från Aikido. Det tog över två decennier för omvandlingen av Aikido till Aikijutsu. Under dess omvandling hade kampsportformen majnamn som daito-ryu aikijujutsu, Uyeshiba ryu, tenshin-ryu aikijujutsu, aiki budo Takemuso aiki budo och slutligen aikido. Det var prins Teijun som lade grunden till konstformen av Aikijutsu under 800-talet. Även om konstformen överlämnades i många generationer var det från 1180-talet som konstformen utvecklade olika sofistikerade tekniker.

Sammanfattning1. Aikido bygger huvudsakligen på tekniken som använder motståndarnas tyngd mot sig själva. Å andra sidan är Aikijutsu en kampsportform som inkluderar kastning av Aikido tillsammans med andra tekniker som att kämpa, kasta och slå.

2. Aikido har en mjukare stil medan Aikijutsu har en hårdare stil. Medan Aikido har en defensiv natur, har Aikijutsu en stridskaraktär.

3. Aikido fokuserar manligt på mer motståndsteknik jämfört med Aikijutsu. Å andra sidan i Aikijutsu är det inte stötande teknik som har en övre och än den defensiva tekniken.4. Till skillnad från Aikido använder Aikijutsu-krigare mer makt för att attackera och hålla motståndaren.

5. Morihei Uyeshiba krediteras för att utforma Aikidos konstform. Aikijutsu bildades från Aikido. Det tog över två decennier för omvandlingen av Aikido till Aikijutsu.