Skillnaden mellan affiliate marketing och multi-level marketing

Ett misstag som de flesta människor som är nya inom branschen gör är att tro att affiliate-marknadsföring bara är ytterligare en term för MLM. MLM är ännu en affärsmodell som blev framträdande på grund av ändringarna i lagstiftningen som reglerar företag som använder flernivåsystem. För dem som faktiskt förstår vad affiliate-marknadsföring är är skillnaden väldigt, mycket tydlig. Affiliate marketing är inte ett annat 'bli rik' -schema som de flesta MLM-företag. Vi sätter de två marknadsföringsmodellerna mot varandra för att se vilken som är bra för ditt företag.Vad är affiliate-marknadsföring?

Affiliate Marketing är en passiv marknadsföringsteknik där du marknadsför någon annans produkt eller tjänster med hjälp av ett affiliate-nätverk och för varje köp som görs som ett resultat av dina direktmarknadsföringsinsatser tjänar du en provision. Som affiliate-marknadsförare marknadsför och marknadsför du produkter och tjänster som erbjuds på Internet till andra. Du utvecklar inte produkten, skickar inte produkten eller hanterar betalningar; du hänvisar helt enkelt produkterna och när en försäljning görs genom din marknadsföring får du betalt. Affiliate marketing är ett av de dynamiska sätten att tjäna pengar på webben, vilket ger alla lika möjligheter att tjäna pengar hur de vill. Det finns olika sätt att integrera affiliate-länkar i ditt onlineinnehåll, till exempel att integrera en bannerannons, länka en bild av en produkt på din blogg till säljarens webbplats där användare kan köpa den produkten och så vidare.Vad är MLN (Multi-Level Marketing)?

MLM, kort för Multi-Level Marketing, är en av de snabbast växande marknadsföringsstrategierna i den globala affärsvärlden. MLM, även känd som pyramidförsäljning eller remissmarknadsföring, är en hierarkisk distributionsmodell som involverar försäljning av varor eller tjänster via ett nätverk av distributörer. Många företag använder denna distributionsstrategi för att få sina produkter och tjänster till konsumenterna. Men istället för att sälja direkt till konsumenterna anställer de säljare för att distribuera sina varor. Så du har i princip massor av människor eller så kan du säga, deltagare som försöker sälja samma produkt och de tjänar pengar genom att göra en försäljning. Det är därför det också kallas nätverksmarknadsföring. Som entreprenör måste du spela olika roller i MLM-verksamheten, som promotor, marknadsförare, PR, sponsor och så vidare. MLM erbjuder obegränsade möjligheter för dem med rätt produkt och rätt säljteknik.

Skillnad mellan affiliate marketing och MLM

Definition

- Affiliate Marketing är en process för att få betalt genom att marknadsföra en produkt eller tjänst som inte ägs eller tillverkas av dig. Ägaren kan vara person, ett företag eller en organisation eller ensam företagare. För varje köp som görs som ett resultat av dina direktmarknadsföringsinsatser tjänar du en provision. MLM, även känd som pyramidförsäljning eller remissmarknadsföring, är en hierarkisk distributionsmodell som innebär försäljning av varor eller tjänster via ett nätverk av distributörer.

Modell

- Affiliate marketing är en form av digital marknadsföring där du marknadsför och marknadsför produkter och tjänster som du inte äger eller producerar genom affiliate marketing eller remissmarknadsföring. Det är ett prestationsbaserat marknadsföringssystem där du (som affiliate-marknadsförare) endast får betalt om en försäljning görs eller en specifik åtgärd vidtas. MLM är å andra sidan en relationsbaserad affärsmodell som involverar individer som arbetar utanför organisationen och som i huvudsak agerar för att underlätta distributionen av företagets erbjudanden.Mål

- Det främsta målet med marknadsplaner på flera nivåer är att generera intäkter från distribution av produkter och tjänster genom pyramiden av återförsäljare och distributörer som får betalt en provision från sina rekryter. Distributörer får också pengar genom direktförsäljning till konsumenter. Huvudidén bakom affiliate-marknadsföring är att skapa ett hälsosamt och långsiktigt partnerskap mellan handlaren och filialen, samt att arbeta tillsammans för att uppnå gemensamma affärsmål, som att generera leads, skapa försäljning och så vidare.

Kanal

- Det finns många metoder för att marknadsföra din webbplats och affiliate-länkar, inklusive pay-per-click-reklam, organisk sökning, social bookmarking, social media influencer, rubrikannonsering, tidnings- och tidningsannonsering, bloggning, e-postlistor och så vidare. MLM, å andra sidan, är ett nätverksbaserat eller relationsbaserat marknadsföringssystem som är delindustridrivet och delvis kreativt tänkande. MLM-företag använder sina rekryter för att marknadsföra sina erbjudanden och dessa rekryter använder sina rekryter för detsamma. Det mesta av MLM-affären kommer från muntliga hänvisningar till vänner, familj, kollegor och så vidare.

Affiliate Marketing vs. MLM: Jämförelsediagram

Sammanfattning av affiliate-marknadsföring mot MLM

Det grundläggande tillvägagångssättet för både affiliate- och multi-level-marknadsföring baseras på användningen av ett sammankopplat system av företag eller individer som arbetar utanför organisationen. Emellertid är den externa arbetskraften som är involverad i MLM-systemen inte på något sätt sammankopplad i affiliate-marknadsföringsprogram. Båda är fantastiska sätt att tjäna pengar på webben, men med affiliate-marknadsföring är möjligheterna att tjäna pengar nästan oändliga. Dessutom är affiliate-marknadsföring ett av de mest populära och kostnadseffektiva verktyg för kundförvärv som finns tillgängliga.